ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗΣ. Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος.  

Το 1992 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1996 λαμβάνει την ειδικότητα της Οδοντικής Προσθετικής από το Πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστώνης. Το 1998 λαμβάνει τίτλο Master από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το χρονικό διάστημα 1996-98 διετέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού του τμήματος προσθετικής του Πανεπιστημίου TUFTS στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Το 1997 κέρδισε το βραβείο «Gino Passamonti's teaching Fellowship», από το πανεπιστήμιο TUFTS. Το χρονικό διάστημα 1999-2011 και 2015-2019 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος οδοντικής Προσθετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος πολυάριθμων Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών και τέως πρόεδρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης για τη διετία 2017-2018. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής - εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών ομιλιών και σεμιναρίων. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστικότητα στην Οδοντική Προσθετική

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ. Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός.  

Ο Χαράλαμπος Αποστολίδης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1986). Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1991. Ειδικεύθηκε στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στο Tufts University και Boston Medical Center, Boston, Massachusetts, Η.Π.Α., από το 1994 έως το 1998. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998 και εργάστηκε ως συνεργάτης στην Κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου (Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας») μέχρι το 2008. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα από το 1999.  Από το 2001 είναι Diplomate του American Board of Oral & Maxillofacial Surgery, τίτλος που αποτελεί την ανώτατη βαθμίδα πιστοποίησης της ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στις Η.Π.Α. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και της American Association of Oral and Maxillofacial Surgeons. Επίσης, είναι Fellow της International Team for Implantology (ΙΤΙ) και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ΙΤΙ για την τετραετία 2017-2020. Έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Αμερικανικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει πολλές φορές ως ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Είναι υπεύθυνος της γναθοχειρουργικής του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΤΥΠΕΤ από το 2002 και Διευθυντής της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής κλινικής στο «Υγείας Μέλαθρον» από το 2019.  Ο κ. Αποστολίδης ασχολείται με όλο το φάσμα της σύγχρονης στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής και ειδικότερα με την οδοντοφατνιακή χειρουργική, τη χειρουργική οδοντική εμφυτευματολογία, την αποκατάσταση των ελλειμματικών ή ατροφικών γνάθων με μοσχεύματα σκληρών και μαλακών ιστών, την τραυματολογία του σπλαγχνικού κρανίου, την ορθογναθική χειρουργική για την αποκατάσταση δυσγναθιών και δυσμορφιών του προσώπου, καθώς και με τη χειρουργική ογκολογία της στοματογναθοπροσωπικής χώρας.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ DDS, MSc, DrDent.  Χειρουργός Οδοντίατρος - Περιοδοντολόγος.  Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας.  

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε με άριστα το Master του στην Βιολογία Στόματος (M.Sc) και την κλινική εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία το 2001 από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2008 αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (DrDent). Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική της Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (2009-2010). Σήμερα κατέχει την θέση του Επίκουρου Καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Εργαστήριο της Περιοδοντολογίας και είναι κλινικός υπεύθυνος στην Μεταπτυχιακή Κλινική της Περιοδοντολογίας και στην Κλινική Μονάδα Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων. Παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην Αθήνα όπου αντιμετωπίζει αποκλειστικά περιοδοντικούς ασθενείς από το 1998. Είναι ITI Fellow από το 2015 και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας & Οδοντικών Εμφυτευμάτων (ΕΠΕ) στην οποία κατέχει και την θέση του εκπροσώπου της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP). Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε περισσότερα από 40 άρθρα σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία ενώ έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ομιλιών και διαλέξεων σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΗΛΟΣ, DDS, MS. Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός.  

O Γεώργιος Βήλος αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Dörpfeld Gymnasium) και στη συνέχεια από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» (1993). Ειδικεύθηκε στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και Κλινικές της Ιατρικής Σχολής του Birmingham, Alabama (1997 - 2001). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών "Master of Science" από την Οδοντιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν: "The effect of maxillomandibular advancement on the sleep apneic airway - a retrospective helical CT study". Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και έκτοτε ασκεί ιδιωτικά τη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Εκπαιδεύτηκε ως Fellow στη χειρουργική ογκολογία κεφαλής και τραχήλου στο Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας») επί 6 έτη (2002 - 2008). To 2006 έγινε Diplomate του American Board Oral and Maxillofacial Surgery και ανανέωσε την πιστοποίησή του το 2016. Το 2007 έγινε Fellow της επιστημονικής εταιρείας I.T.I. (International Team for Implantology), ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος εκπαίδευσης του ελληνικού τμήματος της ITI από το 2012 έως και το 2016. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέματα που αφορούν στη χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου αποφρακτικών απνοιών - υποπνοιών στον ύπνο, στη χειρουργική εμφυτευματολογία, καθώς και στην αποκατάσταση των ελλειμματικών γνάθων με μοσχεύματα μαλακών και σκληρών ιστών. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στη Βιοκλινική Αθηνών και διατηρεί χειρουργικά προνόμια στη Βιοκλινική Αθηνών, στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, στο Metropolitan General και στο ΙΑΣΩ Παίδων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΡΟΥΣ. Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος.  

Ο Δρ. Αλέξανδρος Γκρους είναι Χειρουργός Οδοντίατρος-Προσθετολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μετεκπαιδευμένος στην Προσθετική (1981-1983), στο Πανεπιστήμιο TUFTS Βοστώνης, Η.Π.Α.,όπου δίδαξε ως επίκουρος καθηγητής στη κλινική της Προσθετικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (1983-1984). Είναι fellow : του International Team for Implantology (ITI), του International College of Dentists (FICD), και τακτικό μέλος: της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED), της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAAO), του International College of Prosthodontists (ICP), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οστεοενσωμάτωσης (EAO), της Ελληνικής Εταιρίας Οστεοενσωμάτωσης, της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και τέως Πρόεδρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (2007-2009). Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια συνεχούς επιμόρφωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ενεργά με κύριες εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Προσέφερε τις υπηρεσίες του ως εθελοντής προσθετολόγος στο νοσοκομείο του Ολυμπιακού χωριού στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004. Είναι τέως πρόεδρος του Tufts Prosthodontic Alumni Charitable Organization (2011-2016). Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστική άσκηση της Προσθετικής, της Αισθητικής οδοντιατρικής και των Οδοντικών Εμφυτευμάτων. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (από το 2005) και της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης. Ασχολείται με την φωτογραφία και ειδικότερα με την macro φωτογραφία στην οδοντιατρική, την οποία διδάσκει τη τελευταία δεκαετία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συναδέλφους οδοντιάτρους σε σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΗΣ.  Χειρουργός Οδοντίατρος - Περιοδοντολόγος.  

O περιοδοντολόγος Σπύρος Κουρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις έγινε δεκτός στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε και το πτυχίο του το 1998, αποφοιτώντας πρώτος στο έτος του. Στη συνέχεια υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, όπου είχε θέση οδοντιάτρου στο 251 ΓΝΑ αλλά και στο ΓΕΑ. Από το 2001 εργάστηκε ιδιωτικά σαν Οδοντίατρος, ενώ το 2004 ξεκίνησε τις τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές του πάνω στην Περιοδοντολογία, στο Queen Mary University of London, ενώ εκτελούσε και την πρακτική του άσκηση στο Royal London Hospital. Στο μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, διδάχθηκε το πλήρες φάσμα των τεχνικών που απαιτούνται για τη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση του περιοδοντολογικού ασθενούς, χρησιμοποιώντας κλασσικές τεχνικές αλλά και οδοντικά εμφυτεύματα, μοσχεύματα, οδοντιατρικό Laser και πολλές άλλες προχωρημένες τεχνικές. Στα πλαίσιο της εκπαίδευσής του εκπόνησε ερευνητικό έργο πάνω στα βλαστοκύτταρα και τις εφαρμογές τους στην αναγέννηση του οστού, ύστερα από περιοδοντικές βλάβες. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα το 2007, όπου πήρε τον τίτλο MClinDent in Periodontology με Distinction (Άριστα). Εργάστηκε στο ίδιο τμήμα σαν Κλινικός Λέκτορας Περιοδοντολογίας, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση φοιτητών στον τομέα της περιοδοντολογίας, ενώ οργάνωσε και παρουσίασε πιστοποιημένα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια (Continuing Professional Education - CPE) πάνω στον τομέα της Περιοδοντολογίας για γενικούς οδοντιάτρους κάτω από την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Μεγάλης Βρετανίας (GDC). Παράλληλα εργάστηκε σαν Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος σε πολλές οδοντιατρικές κλινικές στην περιοχή του Λονδίνου. Από το 2009 ασκεί πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στα Βόρεια Προάστια (Μαρούσι) αποκλειστικά την Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία. Παράλληλα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εκπονεί τη Διδακτορική Διατριβή του στο Εργαστήριο Περιοδοντολογίας του ίδιου Τμήματος. Λόγω της διατριβής του, έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με την θεραπεία της περιοδοντίτιδας σε άτομα μου έχουν συστηματικά νοσήματα, όπως νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, διαβητικοί κλπ. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου. Τέλος, είναι ΙΤΙ Fellow & ITI Registered Speaker (International Team for Implantology). 

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥ. Χειρουργός Οδοντίατρος - Περιοδοντολόγος.  

Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Οδοντιάτρου το 1995. Ολοκλήρωσε την τριετή ειδίκευσή του στην Περιοδοντολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2005. Το 2010 διετέλεσε επί εξαμήνου επιστημονικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.   Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής του Περιοδοντολογικού τμήματος του Οδοντιατρείου Φρουράς Αθηνών, εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει ενεργά ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας. Είναι επίσης εκλεγμένο ενεργό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο αποκλειστικής άσκησης στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ. Χειρουργός Οδοντίατρος - Ειδικευθείς στην Ακτινοδιαγνωστική Στόματος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Το 2000 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Medical Science από το Πανεπιστήμιο Karolinska Institutet της Στοκχόλμης. Το 2001 έλαβε τον τίτλο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παθοβιολογία Στόματος με κλινική εξειδίκευση στην Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συγγραφέας σε επιστημονικά άρθρα γύρω από θέματα Ακτινολογίας στόματος, που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως προσκεκλημένος ομιλητής ή με επιστημονικές ανακοινώσεις. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Κλινική Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται στις εφαρμογές της οδοντιατρικής υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα της οδοντιατρικής καθώς και στην χορηγούμενη δόση ακτινοβολίας στους ασθενείς, που υποβάλλονται σε αυτή την εξέταση. Παράλληλα, το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις δυνατότητες αλλά και κυρίως στους περιορισμούς, τις αντενδείξεις και τις αδυναμίες, που παρουσιάζει αυτή η απεικονιστική τεχνική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΥΛΩΝΑΣ. Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος. 

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1997. Ειδικεύτηκε στην Προσθετική στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των Η.Π.Α (UNC) όπου έλαβε και τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science in Prosthodontics το 2003. Εργάστηκε ως Teaching Fellow στο ίδιο Πανεπιστήμιο ως το 2005. Στην συνέχεια, εντάχτηκε ως ITI Scholar στο τμήμα Περιοδοντολογίας του UNC, όπου ειδικεύτηκε στην εμφυτευματολογία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Επανορθωτικής Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ και ITI Registered Speaker. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστική κατεύθυνση την προσθετική και τα εμφυτεύματα.  

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.  Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός.  

Αποφοίτησε από το Οδοντιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων το 1997, με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, την οποία ολοκλήρωσε το 2002. Ακολούθως υπηρέτησε στη Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική του 251 ΓΝΑ ως Επιμελητής και κατόπιν Αναπλ. Διευθυντής.  Από το 2008 ασκεί την ειδικότητά του αποκλειστικά σε ιδιωτική βάση, στα δύο ιατρεία του στην Αθήνα και τα Χανιά. Διατηρεί χειρουργικά προνόμια σε ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών και των Χανίων.  Είναι Instructor Faculty Member του American College of Surgeons/ATLS από το 2006. Στα χειρουργικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η υπολογιστικά καθοδηγούμενη στοματογναθοπροσωπική χειρουργική, η ορθογναθική χειρουργική, η αισθητική χειρουργική του προσώπου, η γναθοπροσωπική τραυματιολογία, η χειρουργική των σιελογόνων αδένων, η χειρουργική με LASER και φυσικά η χειρουργική του στόματος, η οστική ανάπλαση των γνάθων και η προκεχωρημένη οδοντική εμφυτευματολογία.

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΠΑΤΡΑΣ CDT, DDS, MSc. Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος.

Ο Μιχάλης Πάτρας αποφοίτησε από το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών το 1997 και από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Συνέχισε τις σπουδές του (2007-10) σε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στην Προσθετική, λαμβάνοντας τον τίτλο του Master of Science στον τομέα των Βιοϋλικών. Ακολούθως, κατά τη χρονική περίοδο 2010-12, μετεκπαιδεύτηκε στην Εμφυτευματολογία, στην Κλινική Εμφυτευμάτων του Πανεπιστημίου της Florida (USΑ) ως υπότροφος της ΙΤΙ (International Team of Ιmplantology). Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 150 επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εισηγήσεις, επιτραπέζιες επιδείξεις, στρογγυλά τραπέζια, σεμινάρια και πιστοποιημένα προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα, εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, με θεματολογία που αφορά στην Αισθητική Οδοντιατρική, την Προσθετική και την Εμφυτευματολογία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του μεταπτυχιακού τμήματος της Προσθετικής της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχοντας ενεργά στην εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών. Είναι επίσης Fellow και Registered speaker της ITI, Communications Officer του ITI Section Greece & Cyprus για την τετραετία 2017-20, Director στο Athens 2 ITI Study club από το 2017, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Εταιρείας Οδοντικής Προσθετικής Ελλάδος, καθώς και της Ακαδημίας Κλινικής Οδοντιατρικής. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χαλάνδρι, με αποκλειστική άσκηση στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική, την Προσθετική και την Εμφυτευματολογία.

ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.  Οδοντικός Tεχνολόγος

Η Μαρία Σπανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας των ΤΕΙ Αθηνών το 2004. Από το 2000 ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στο εργαστήριο του πατέρα της Δημήτρη Σπανόπουλου, Advanced Dental Laboratory. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια από Έλληνες και διεθνείς οδοντοτεχνίτες και οδοντίατρους και εξειδικεύτηκε στις αισθητικές αποκαταστάσεις. To 2005 έμεινε και εργάστηκε ως οδοντοτεχνίτρια στο Liechtenstein. Από το 2006 είναι πιλοτικό εργαστήριο της εταιρίας Sirona, για το σύστημα CAD/CAM InLab. Το 2008 η εταιρία Ivoclar Vivadent την πιστοποίησε ως Trainer, και μέχρι σήμερα διοργανώνει/παρουσιάζει θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια (Workshops/Hands on). Από το 2011 έλαβε πιστοποίηση Trainer από την εταιρία Straumann, και μέχρι σήμερα είναι πιστοποιημένο μέλος του Lab Academy Straumann. Το 2015 ξεκίνησε συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2017 είναι στην ομάδα των Key Opinion Leaders της εταιρίας MPF. Είναι πιστοποιημένο μέλος του DSD (Digital Smile Design) και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής και Οδοντιατρικής Ψηφιακής Τεχνολογίας. Από τo 2018 έχει αναλάβει τη διεύθυνση σύνταξης για το περιοδικό Laborama της εταιρίας OMNIPRESS.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ. Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος. 

Ο Παναγιώτης Τσιρογιάννης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Το 2012 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της προσθετικής και προπροσθετικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Dr. Guido Heydecke, το οποίο και ολοκλήρωσε το 2015. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος υπήρξε ανεξάρτητος κλινικός ερευνητής της Nobel Biocare και της Straumann σε δύο κλινικές μελέτες. Το 2016 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την οριακή προσαρμογή ολοκεραμικών στεφανών μετά από τη λήψη ενδοστοματικών ψηφιακών αποτυπωμάτων. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης του τομέα της προσθετικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ενεργό μέλος της ΙΤΙ. Έχει δημοσιεύσει μελέτες τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία. Κλινικά σημεία ενδιαφέροντός του είναι η ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων και η προσθετική αποκατάστασή τους.